Stötvåg

Vi kan nu erbjuda stötvågsbehandling, eller shockwave therapy som det också kallas. Detta är en väl beprövad och vetenskapligt bevisad behandlingsmetod som ger en god effekt på en mängd skador och besvär i kroppens senor och muskler. Forskning som gjorts visar på att behandlingen ofta ger goda resultat med en förbättring på mellan 65-95 procent.

Stötvågsbehandling används för att behandla bland annat

Hälsporre

Hälsenesmärta

Hopparknä

Löparknä

Golf- eller tennisarmbåge

Axelsmärta

Muskelsmärta

En stötvågsbehandling är en relativt aggresiv behandlingsform och den kan upplevas som något smärtsam. Samtidigat varar behandlingen sällan mer en några minuter och obehaget upphör så fort apparaten stängs av. Det är ovanligt med biverkningar men hos vissa kan det ibland uppstå ett mindre blåmärke eller rodnad där behandlingen skett.

En behandlingsserie består av mellan 3-6 behandlingar med ca en veckas mellanrum.

Du ska undvika stötvågsbehandling om du samtidigat genomgår en annan behandling, som till exempel kortisoninjektioner, antiinflammatoriska läkemedel eller blodförtunnande mediciner. Har du hjärtbesvär, en ökad blödningstendens eller är gravid ska du inte genomgå stötvågsbehandling. Du får inte inta någon antiinflammatorisk medicin fem dagar före behandlingen, under behandlingen eller direkt efter att den avslutats.

Du är välkommen att ringa för att boka tid för en bedömning av om just ditt besvär är lämpligt för stötvågsbehandling.

 

För tidsbokning ring sjukgymnasterna på tel 08-586 133 30. Telefontid 11.00-11.30 måndag-fredag.