top of page

Vaccinationer på BVC

Vi erbjuder vaccin till alla barn enligt det svenska programmet för barnvaccination. Syftet med vaccinationsprogrammet är att ge barnet skydd mot sjukdomar och samtidigt förebygga smitta. 

Resevaccin

Vid utlandsresa kan barnet behöva andra vaccinationer. Vänligen ta kontakt med vårdcentralen eller en vaccinationsmottagning för aktuell information och vaccinering. ​

Tänk på att informera BVC om ditt barn får vaccin utanför det svenska barnvaccinationsprogrammet. Det finns speciella rekommendationer vad gäller kombination och intervall mellan olika vacciner. '

Är ditt barn ÖVER ett år och ni ska ut och resa är ni välkomna till BVC för Mässling-Påssjuka-Rödahund-vaccin (MPR). Titta under fliken öppen mottagning för tider till din BHV-sköterska. Vaccinet ska tas ca 2 veckor innan avresa. 

 

Är ditt barn UNDER ett år hänvisar vi till mottagningssköterskan för MPR-vaccin. Detta ska INTE skrivas i barnets hälsokort OCH ert barn kommer att behöva få vaccinet igen på BVC när hen är ÖVER ett år. Ring 08-586 133 00 för att boka tid.

Om du vill använda Emla-kräm innan vaccination ser du på bilderna nedan var vi vaccinerar.

arm.jpg

MPR och 5-årsvaccin ger vi i armen.

lår.jpg

Vaccination ges i låret vid vaccin 1, 2 och 3.

bottom of page