top of page

Om oss

Kvartersakuten Matteus vill och tror sig vara en allmänmedicinens högborg, med långa och stolta traditioner. Vi ser primärvården som en viktig bas för hela sjukvården i Sverige, och en välfungerande sådan som en grundläggande trygghet för befolkningen. På vårdcentralen kan allmänläkaren kan ta ett samlat grepp om sina patienters hälsa – hålla i utredningar och behandlingar och ibland även vara spindeln i nätet när en patient behöver specialistsjukvård. Filosofin genomsyrar hela mottagningen och vårt arbetssätt. Våra patienter är listade hos våra specialister i allmänmedicin för att tillgodose en kontinuerlig, fast läkarkontakt i möjligaste mån. Det ingår också i vårt att uppdrag att utbilda AT- och ST-läkare som tar emot patienter under handledning och uppbackning av specialisterna. 

Vi har även astma/KOL-mottagning, äldremottagning, prickmottagning, BVC och rehab med arbetsterapeuter, sjukgymnaster/fysioterapeuter. Under 2019 började vi med videobesök för att möta kraven från politikerna och samtidigt erbjuda våra patienter möjlighet till digifysisk vård kopplad till den egna husläkarmottagningen, vilket möjliggör uppföljning och kontinuitet.

Vi vill att du som patient ska känna dig trygg i att vi finns tillgängliga när du har behov av vård. Våra läkare har telefontid vardagar kl. 09-09:40, Öppen mottagning kl. 10.00-11.00 och många tider för bokade besök under resten av dagen. Planerade besök kan bokas genom telefonsamtal med läkaren eller via 1177.se där man antingen kan hitta en tid som ligger ute för att bokas direkt eller be om en tid under "Beställ tid". Via 1177.se kan man även be om receptförnyelser.

bottom of page